Dilluns, 27 Novembre 2017 20:06

Smart cities: Ciutats més intel·ligents i més sostenibles

En els últims anys la tendència de la smart city ha anat a l’alça. El seu èxit radica en la necessitat, cada vegada més gran, d’orientar la nostra vida cap a la sostenibilitat. Les ciutats intel·ligents se serveixen d’infraestructures, innovació i tecnologia per a disminuir el consum energètic i reduir les emissions de CO.

El concepte smart city (ciutat intel·ligent) també anomenat “ciutat eficient”, es refereix a un tipus de desenvolupament urbà que es basa en la sostenibilitat i que és capaç de respondre adequadament a les necessitats bàsiques de les institucions, empreses i dels mateixos habitants, tant en l’economia com en els aspectes, socials i mediambientals.

Una mostra de l’auge i de la consolidació del concepte
smart city, és la Smart City Expo World Congress, una de les fires més importants d’arreu del món que se celebra anualment des de fa cinc anys a Barcelona. El passat 16 de novembre va finalitzar l’última edició, la millor fins ara, que va tancar amb més de 18.000 visitants (un increment del 13% respecte al 2016).

El director de l’esdeveniment, Ugo Valenti, va afirmar que aquestes xifres confirmem que
el congrés «s’ha convertit en una fita anual ineludible» per a totes aquelles persones implicades en la transformació de les ciutats i per a qualsevol empresa del sector de la innovació i les solucions urbanes.

Cada any es premia una ciutat per a reconèixer els projectes més excel·lents en la indústria de la innovació i la transformació urbanes. Aquest any, el
premi va ser per a la ciutat de Dubai, valorant l’esforç de l’emirat àrab per exercir un lideratge a escala global en el desplegament de la tecnologia blockchain aplicada als serveis governamentals, i també gràcies al seu compromís amb la creació d’una indústria centrada en la plataforma de cadena de blocs que impulsarà noves empreses i negocis.

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions