Dimarts, 04 Juliol 2017 00:00

“Reinventar la Ciberseguretat no és una opció, és una necessitat”

La presidenta d’HP Espanya i Portugal, Helena Herrero, afirma que “la ciberdelinqüència està registrant un creixement sense precedents” i que, per tant, s’ha de reinventar la ciberseguretat.

L’any 2016, només a Europa es van detectar més de 160 grans escletxes de seguretat en empreses importants, i gairebé un terç del total d’aquestes empreses han vist com les seves defenses cibernètiques han estat superades. Aquests atacs van suposar un cost aproximat de 9,5 milions de dòlars.

 

Herrero destaca que no deixa de ser alarmant la facilitat amb què un consumidor és capaç de descarregar-se un software de forma totalment gratuïta i, en menys d’una hora, es pot convertir en un ciberdelinqüent competent.

 

La presidenta d’HP Espanya i Portugal assegura que “quan es parla de seguretat de les infraestructures de TI, sí que s’observa una reducció relativa en els atacs a servidors i xarxes de comunicacions”. Això és a causa, com explica, que actualment són elements “raonablement protegits”, ja que fins ara és on s’han invertit més diners i recursos.

 

Això ha causat una situació en què els dispositius de punt final són la nova porta d’entrada i l'objectiu dels ciberatacs. És a dir, qualsevol equip, des d'un portàtil fins a un smartphone passant per la impressora, el termòstat de l'aire condicionat, el router, wifi, un vehicle autònom, etc. En definitiva, qualsevol altre dispositiu connectat vinculat a la internet de les coses (IoT) és susceptible de ser atacat.

 

“A mesura que el món físic i digital col·lisionen, ens endinsem en un entorn de realitat combinada que, en pocs anys, serà sustentat per aproximadament 25.000 milions de dispositius connectats”, i cadascun d’aquests dispositius serà un potencial punt d’accés per als delinqüents informàtics.

 

En aquest sentit, com explica Herrero, la majoria de les solucions de ciberseguretat segueixen sense tenir en compte aquest “vector d’atac” que canvia i evoluciona ràpidament i que segueix trobant fissures en els sistemes que fan de la nostra infraestructura de TI (tecnologies de la informació) un entorn vulnerable.

 

Per acabar, destaca que hi ha massa responsables de tecnologia que se centren exclusivament en la seguretat d’ordinadors, servidors, dispositius mòbils i sistemes operatius. Una fórmula que, com explica, “ja s’ha demostrat que ha quedat obsoleta”. “Si es vol evitar una invasió total del sistema de TI d’una empresa, és necessari protegir tots els dispositius connectats”.

 

Et preocupa la seguretat de la teva empresa i dels teus dispositius informàtics? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’oferirem la millor solució.

 

Vist a EuropaPress.

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions