Dimecres, 21 Octubre 2015 00:00

Les solucions ERP són les més demandades per les empreses

Fruit de l'estudi realitzat a més de 50.000 consultes efectuades al llarg de 2015, el comparador de software Buscoelmejor.com ha publicat el seu informe sobre Demanda de Software en 2015, que mostra que, de les empreses que sol·liciten els seus serveis, més del 63 per cent té una facturació inferior al milió d'euros. Per sectors, el sector de distribució és el que més consultes realitza, amb un 29 per cent, seguit de les empreses de serveis professionals, indústria i retail, que representen el 22 per cent, el 23 per cent i el 16 per cent del total de les consultes, respectivament.

Segons l'estudi, les solucions d'ERP i CRM són les que tenen una major demanda, amb un 52 per cent i un 33 per cent, respectivament. A molta distància els segueixen les solucions de Sistema de Gestió de Magatzems i de Recursos Humans, tots dos amb un 4 per cent del total de les consultes, les solucions de TPV amb un 3 per cent, i les de comerç electrònic i de gestió documental , aquestes dues últimes amb un 2 per cent.

Cal destacar el creixent interès de les empreses, especialment de les més petites, cap al cloud computing. De fet, entre els negocis amb una facturació inferior al milió d'euros, un 85 per cent van realitzar consultes de CRM en el núvol, i un 81 per cent d'ERP en el núvol, percentatge que se situa en el 70 per cent en el cas de les empreses amb més de dos milions d'euros de facturació. Per sectors, el sector serveis és el que presenta una major demanda de solucions en el núvol, amb un 96 per cent d'empreses interessades en aquesta modalitat, demanda que en el sector de la distribució arriba al 72 per cent, i en el de la indústria arriba al 55 per cent.

Pel que fa a la demanda de mòduls, en l'apartat d'ERP, més d'un 85 per cent de les consultes han estat sobre mòduls de comptabilitat, seguits dels de Recursos Humans (nòmines), amb un 67 per cent; inventari, amb un 55 per cent; i gestió de projectes amb un 40 per cent. En quant als mòduls de CRM, un 95 per cent està interessat en vendes i un 88 per cent en campanyes de màrqueting, mentre que els mòduls d'integració amb web han estat demandats per un 65 per cent.

També li pot interessar:

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions