Dimarts, 08 Gener 2019 14:35

El comerç electrònic a Espanya supera els 9.300 milions d'euros

Segons la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) durant el segon trimestre de 2018 la facturació del comerç electrònic a Espanya ha augmentat un 27,2% interanual.

El comerç electrònic va créixer durant el segon trimestre de 2018 per sobre dels 9.300 milions d'euros, així ho indica l'estudi realitzat per CNMC. El continu augment es deu al fet que cada vegada són més les persones que realitzen la seva compra o paguen serveis de manera online. El comerç electrònic està en alça, les compres en línia han evolucionat en els últims anys.

En aquest cas, els sectors d'activitat amb més ingressos han estat les agències de viatges i operadors turístics, amb el 14,8% de la facturació total; el transport aeri, amb el 11,8% i les peces de vestir, en tercer lloc, amb el 5,5%. No és d'estranyar que les agències de viatges i operadors turístics ocupin el primer lloc, l'auge de les empreses natives digitals del sector turístic ha donat lloc a un nou model de consum, els viatgers digitals.

Si ens fixem en el nombre de transaccions, en el segon trimestre de 2018 s'han registrat més de 159 milions de transaccions, un 34,8% més. En el cas d'Espanya, el 54,2% dels ingressos s'han realitzat al nostre país mentre que la resta encara que té el seu origen a Espanya han estat fetes a webs de comerç electrònic a l'exterior. De fet, el volum de negoci de les transaccions amb origen a Espanya i dirigides cap a l'exterior ha estat de 4.442 milions d'euros, un 36,9% més que en el segon trimestre de l'any anterior.

Per la seva banda, les vendes des de webs espanyoles cap a l'exterior s'han situat en una facturació de 1.790 milions d'euros, un 40,3% més que en el segon trimestre de l'any anterior. El 71,4% de les compres des de l'exterior prové de la Unió Europea.

Mentre que els ingressos de comerç electrònic dins d'Espanya han augmentat un 10,1% interanual fins als 3.101 milions d'euros. El sector turístic suposa el 29,3% de la facturació dins d'Espanya, seguit dels espectacles artístics, esportius i recreatius (6,5%) i l'administració pública, impostos i seguretat social (6,2%).

Vist a: Computerworld

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions