Dimarts, 30 Mai 2017 00:00

Coneix què és un sistema ERP i com pot ajudar el teu negoci

Moltes empreses busquen un sistema ERP per al seu negoci, però què és exactament un ERP i com pot beneficiar una empresa?

L’acrònim ERP pertany a Enterprise Resource Planning, que significa “programari de gestió integrada”. És un sistema que integra totes les dades i els processos d’una organització en un sistema unificat. En un sol programa s’hi guarden les relacions amb tercers (clients i proveïdors), la gestió econòmica i la gestió productiva. Això ho fa mitjançant diferents mòduls que es comuniquen entre si. Per exemple, un sistema ERP permet que una operació a Barcelona es reflecteixi automàticament en el departament administratiu que es troba a Olot i també es notifica al mateix moment al magatzem que es troba a Perpinyà.

La majoria d’ERPs utilitzen una base de dades única per emmagatzemar la informació dels diferents mòduls del sistema. Així s’eviten duplicitats i també els inconvenients generats a l’hora de treballar amb dades disperses.

Els avantatges principals d’implementar un sistema ERP són:

  • Establiment de fluxos de treball entre departaments i persones de l’empresa.
  • Introducció de dades en temps real. Sabent des d’on s’han entrat fins a conèixer qui n’és el responsable.
  • Automatització de processos.
  • Disponibilitat de la informació de l’empresa en una mateixa plataforma.
  • Integració de les diferents bases de dades d’una companyia en un sol programa.
  • Estalvi de temps i costos.

 

A més, els sistemes ERP ofereixen integració amb solucions de Business Intelligence (BI). D’aquesta manera és més fàcil interpretar les seves dades, facilita la presa de decisions i ajuda a conèixer l’evolució de l’empresa.

Com que cada ERP ha de reflectir els processos d’una empresa i adaptar-se a aquests per a poder funcionar de manera òptima, a Inforolot hem dissenyat dos ERPs que es basen en Microsoft Dynamics NAV, un dels millors ERPs a nivell mundial: IOCárnicas i IOAlimentación.

IOCárnicas és un software específic per a la indústria d’embotits, sales de d’especejament i de pernils. I en canvi, l’IOAlimentació, tal com el seu nom indica, és un software especialitzat per a la indústria alimentària.

 

El factor fonamental per a una correcta gestió empresarial és la integració de totes les àrees de negoci i la fiabilitat de la base de dades. Si encara dubtes sobre si la teva empresa necessita implementar un ERP, t’aconsellem aquest article: Sis indicis per saber si és el moment d'implantar un ERP.

 

Creus que la teva empresa necessita un sistema ERP? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’oferirem la millor solució per a la teva empresa.

 

Vist a: TicPortal

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions